AYAĞINI CEHENNEME SOKAN VE CENNETİN BOŞ KISMI İÇİN YENİ HALK YARATAN ALLAH

ziyaretci | Temmuz 31, 2010

AYAĞINI VE CENNETİN BOŞ İÇİN YENİ HALK

Hz. Enes radıyallahu anh anlatıyor: Rasûlullah sallallahu aleyhi vesellem buyurdular ki:

“Cehennem içerisine âsiler atıldıkça, “Daha var mı?” demekten geri durmaz. Bu hal Rabbu’l-İzze’nin cehennemin içine ayağını koyup, iki yakasını dürüp birleştirmesine kadar devam eder. İşte o zaman cehennem: “Yeter, yeter. İzzet ve keremine yemin olsun yeter” der.
Cennette fazlalık devam eder. Allah, ona mahsus yeni bir halk yaratır ve bunları fazla kısmına yerleştirir.
(Kütüb-i Sitte, Prof. Dr. İbrahim Canan, Akçağ Yayınları, Cilt: 14, sh: 445, 5226. hadis. Buhari, Müslim ve Tirmzi)

Bu hadisi kritik eder misiniz?

346 kez görüntülendi.

http://www.ismailkazdal.org/wp-content/plugins/sociofluid/images/digg_24.png http://www.ismailkazdal.org/wp-content/plugins/sociofluid/images/reddit_24.png http://www.ismailkazdal.org/wp-content/plugins/sociofluid/images/delicious_24.png http://www.ismailkazdal.org/wp-content/plugins/sociofluid/images/blogmarks_24.png http://www.ismailkazdal.org/wp-content/plugins/sociofluid/images/technorati_24.png http://www.ismailkazdal.org/wp-content/plugins/sociofluid/images/google_24.png http://www.ismailkazdal.org/wp-content/plugins/sociofluid/images/myspace_24.png http://www.ismailkazdal.org/wp-content/plugins/sociofluid/images/facebook_24.png http://www.ismailkazdal.org/wp-content/plugins/sociofluid/images/yahoobuzz_24.png http://www.ismailkazdal.org/wp-content/plugins/sociofluid/images/twitter_24.png

This post was submitted by Muhammed.

Benzer Sorular

Bölüm: Kategorilenmemiş | Cevabım »
Etiketler: Allah, CEHENNEME, CENNET, KISMI, SOKAN, YARATAN,

Cevabım: “AYAĞINI CEHENNEME SOKAN VE CENNETİN BOŞ KISMI İÇİN YENİ HALK YARATAN ALLAH”

  1. ismailkazdal

    Bu hadis dediğin safsatayı yorumlamayacağım, yorumlayamayacağım. Çünkü dediğin işleri yapmaya karar verirken Rabbu’l-İzzenin yanında bulunmadım. Gaipten, gaiplerden haberim yok. Resul dahil Kimsenin haberi olduğuna da inanmam. Bu konuda beni teyyid eden sayısız Resul sözü var. Kuran ise baştanbaşa reddediyor gaibden haberdar olmayı.
    Cevap vermeyeceğim, veremeyeceğim ama, Hadis konusu hakkındaki kanaatlerimi bir vesile belirtmek isterim.
    Benim için bir hadisin kriteri ikidir. Ya doğrudan bir ya da birkaç ayetle birebir örtüşecek; ya da varlığın yasalarının içinde ona yer bulunacak. Allah’ın, habir olan ayetleriyle, varlığın içindeki adeddullah yasalarıyla uyuşmayan sözlere Resulün beni bağlayan hadisleri olarak görmüyorum.
    Ama, referansı bu iki kaynağa dayanan bir hadis bana ulaştığında, o sırada bana ulaşan hadise aykırı bir hükmüm varsa, o aykırı düşen hükmümü derhal terkeder, bana göre sahih olan hadise uygun amel ederim. Selamlar ve sevgiler.

Cevabım

© 2012 İsmail Kazdal. Bütün hakları saklıdır.   RSS: Yazılar/Yorumlar   Altyapı: WordPress

Webmaster:eduman