Sevinç ve üzüntüleriniz

ziyaretci | Şubat 8, 2010

Nelere ve nasıl üzülüyor ve seviniyorsunuz?

http://www.ismailkazdal.org/wp-content/plugins/sociofluid/images/digg_24.png http://www.ismailkazdal.org/wp-content/plugins/sociofluid/images/reddit_24.png http://www.ismailkazdal.org/wp-content/plugins/sociofluid/images/delicious_24.png http://www.ismailkazdal.org/wp-content/plugins/sociofluid/images/blogmarks_24.png http://www.ismailkazdal.org/wp-content/plugins/sociofluid/images/technorati_24.png http://www.ismailkazdal.org/wp-content/plugins/sociofluid/images/google_24.png http://www.ismailkazdal.org/wp-content/plugins/sociofluid/images/myspace_24.png http://www.ismailkazdal.org/wp-content/plugins/sociofluid/images/facebook_24.png http://www.ismailkazdal.org/wp-content/plugins/sociofluid/images/yahoobuzz_24.png http://www.ismailkazdal.org/wp-content/plugins/sociofluid/images/twitter_24.png

Soruyu gönderen kişi: Yakup A..

Benzer Sorular

  • Benzer soru yok.

Bölüm: Kategorilenmemiş | Cevabım »
Etiketler: leriniz, Sevin,

Cevabım: “Sevinç ve üzüntüleriniz”

  1. ismailkazdal

    Bir konuyu sayısız zaviyelerden açıklamaya çalıştığım halde beni değil de kendini dinleyen ve elbette anlattıklarımdan hiçbir şeyi anlamayan insanlara çok üzülürüm. Çünkü karşımdakinin söylediklerimi anlamaması benim değil onun kaybıdır.Gerçeklere kulaklarını kapayan kimseler seviye kazanamaz ve iptidai kalır. Bu gibi bireylerden oluşan toplumlar her açıdan zayıf kalır ve onun bunun kölesi olur.
    Bir başka üzüntü sebebim ise, eskide var olduğunu bildiğim bazı insan faziletlerinin birer ikişer yok olduklarını görmemdir. Kaybolduklarından üzüntüye düştüğüm bazı faziletler bugün artık hürriyet sayılıyor. Büyüklere saygı, küçüklere şefkat, kadının kadın erkeğin erkek olduğu ve şimdilerde empati denilen digergamlık hasletinin var olduğu eski zamanları aramamak mümkün mü ki!
    Güzel hasletlerin tamamen maddiyata dayalı evrensel örfler önünde tarumar oluşunu görmek beni çok çok üzüyor.
    Beni tanıyanlar tarihe, yani eskiye çok eleştirel baktığımı bilirler. Ama bu eleştirel bakış eskide var olan erdemleri göz ardı etmeyi gerektirmez.
    Görüyorsun ki, Allah’ımın bana verdiği sevimli torunlar dışında neşelenecek manevi hiçbir şey yok benim için.
    Zamanı ger çeviremiyor, yahut eski zamanların erdemlerini de zamanımıza da getiremiyorum. Tıpkı Don Kişot gibi, eski erdemleri aradığım için adım çılgına çıkacak.Selam ve sevgiler.

Cevabım

© 2010 İsmail Kazdal. Bütün hakları saklıdır.   RSS: Yazılar/Yorumlar   Altyapı: WordPress

Webmaster:eduman